De Grieken ook voor beroemdheden

Athanase en Theodora Pappas verwelkomen meestal vaste gasten in hun barbecue in Düsseldorfer Straße. Zij bestellen Griekse platen die klinken als groeten uit zijn vaderland: Rhodes, Mykonos, Corfu of Sirtaki.

     Zelfs degenen die al lange tijd in Büderich wonen, zullen zich de tijd dat Nikos Grill niet bestond nauwelijks herinneren. Wandelaars en automobilisten op de straat van Düsseldorf merken voor het eerst het helderblauw op de gevel van de kleine taverne. En sommigen denken waarschijnlijk aan Griekenland. Soms is parkeren dubbelrijig voor de deur - wat niet is toegestaan, maar suggereert dat veel mensen tegelijkertijd van stevige barbecuegerechten en krokante salades willen genieten.

De meeste hongerige gasten wachten aan de bar en laten hun voedsel verpakken. Maar ze blijven in ieder geval lang genoeg om met een glimlach naar de kleurrijke decoraties op de schappen te kijken. Jugs, vazen, vazen, borden, flessen - een kleurrijke collectie mokken, vazen, borden, flessen - een collectie waarvan het gezicht ons doet denken aan zon, zee en vakantie.
Nikos' snelle service komt tegemoet aan het verlangen naar snel genot. Zeker wanneer de lunchpauze krap is. Sommigen rijden kilometers lang mee om een hapje te halen bij Nikos. De grillruimte is echter geen typisch "fast food restaurant". Hun bijzondere charme wordt pas duidelijk wanneer je een tijdje verblijft, en dat is iets wat zeer gewaardeerd wordt. Zodra de wachtrij is voltooid, kunt u ook praten met de gastheer en zijn vrouw. Athanase en Theodora Pappas runnen hun eigen winkel, ondersteund door enkele helpers.

     De Grieks geboren is een vriendelijke man. Snelbruine ogen, een comfortabel afgeronde buik. Op 13-jarige leeftijd volgde hij zijn ouders naar Duitsland, ze hadden hun vaderland al eerder verlaten.

     Waar groeide hij op? Athanase Pappas pikt de atlas op, verlaat een kant en wijst met zijn vinger naar het vasteland tegenover het eiland Corfu:"Hier! Eerst kwam hij naar Beieren, van daaruit naar Düsseldorf en vervolgens naar Meerbusch. Hij vertelt niet zo veel over deze oude tijden. "O, ik ben hier zo lang geweest,"verafschuwt hij. De evenwichtsoefening tussen de twee landen lijkt hem niet meer ongerust te maken:"Uw huis is waar u woont,"zegt Athanase Pappas rustig en giet knapperige Franse frietjes op een bord. Achter hem, een brigade van een halve kip op spit bochten. Ze worden vaak gegeten, net als de weelderige Griekse gerechten met verlangende namen zoals Mykonos, Rhodes, Kreta, Corfu, Sirtaki of Ouzo.
     Nikos Grillstube bestaat al 50 jaar lang op dezelfde plaats. Al twee decennia lang wordt het bestuurd door het Pappas koppel. Hij had al eerder in de horeca gewerkt, bevestigt Athanase Pappas, ook als zelfstandige verhuurder.

De Büderich snack werd overgenomen door de vader van twee volwassen kinderen uit een landgenoot:"Wij Grieken kennen elkaar". Het is geen geheim dat veel prominente zeebusjes graag bij Nikos stoppen. Verona Pooth is daar ook gesignaleerd. Maar de eigenaren zouden nooit over hun gasten praten, geen woorden zullen ooit door hun lippen komen.

Ontgoocheling gaat zo ver dat Athanase Pappas niet met een incident van zijn restaurant wil komen, dat al vele jaren aan de gang is. Hij schudt zijn hoofd en mompelt:"Alles is normaal. Altijd "". Dan zegt hij dat hij genoeg heeft gezegd. Een interview met hem als middelpunt van de aandacht is niet zijn ding. Hij lijkt bijna opgelucht wanneer klanten verschijnen en zijn aandacht nodig heeft. Nu kan hij eindelijk terug naar wat hij het beste doet: heerlijke specialiteiten bereiden, met een glimlach serveren en ervan genieten. Maar dan draait hij zich weer om en zegt bewust, alsof hij zichzelf wil uitleggen:"Mijn klanten zijn mijn familie. Zo eenvoudig is het".

Maak jouw eigen website met JouwWeb